Ansiktsbehandling

MICRONEEDLING

Microneedling är i dag en av de mest effektiva hud och anti-age behandlingarna i skönhetsbranschen.

Börjar det bli dags att ta itu med tidiga tecken på åldrande? Lider du av att acneärren? Med en microneedling behandling kan vi hjälpa huden att både se fräschare ut och stärka sig själv igen – vare sig du är ute efter att släta ut rynkor & fina linjer, fräscha upp dekolletaget, behandla djupa ärr eller andra hudförändringar.

Det som gör microneedling så effektiv är bland annat behandlingens förmåga att stimulera kroppens egen nyproduktion av kollagen. Kollagen är en grupp proteiner som finns naturligt i kroppen och som är nödvändigt för att huden, musklerna och våra leder ska må bra. Tyvärr börjar kroppens naturliga kollagenproduktion att minska redan efter 20 års ålder, vilket leder till ålderstecken som fina linjer och rynkor.

Microneedling kan bidra till att bromsa ålderstecken och föryngra huden, jämna ut pigment, förminska porer och förbättra strukturen. Huden blir mjuk och får en helt ny lyster. Med metoden behandlar vi hela ansiktet, hals och dekolletage och även runt ögon och på övre ögonlock! Det går att behandla ärr, struktur och pigmenteringar på hela kroppen. Linjer, rynkor, slapp hud och solskador behandlas effektivt med denna metod som har minimalt med konvalescens.

BEHANDLINGSOMRÅDEN MED MICRONEEDLING:

 • Åldrad hud
 • Fina linjer och rynkor
 • Ärrbildningar (akne, kirurgiska och brännmärken)
 • Stora porer
 • Pormaska
 • Pigmentförändringa
 • Hudbristningar
 • Utstående hudförändringar, till exempel milie

Microneedling behandlingen kan göras oavsett hudtyp, hudfärg, kön, ålder och årstid.

MICRONEEDLING Face- 1395kr

MICRONEEDLING Face + Hals - 1895kr

MICRONEEDLING Face, Hals + Dekolletage - 2195kr

SKALP MICRONEEDLING - 1395kr (för ökad hårväxt)

Ingår i behandlingen: Dubbel rengöring, peeling, microneedling med aktivt serum på valt område, lugnande sheetmask, rödljusterapi, avslutande produkter.

HUR FUNGERAR MICRONEEDLING?

Microneedling är en avancerad teknik som använder sig av tunna sterila engångsnålar för att vertikalt penetrera huden genom ett vibrerande nålhuvud. När munstycket flyttas över hudytan stansas tusentals mikroskopiska kanaler som stimulerar den naturliga kollagen-produktionen. En väl utförd microneedling behandling återställer redan efter en behandling så mycket som upp till 4 000% mer kollagen i de behandlade områdena. Kanalerna ger de fuktgivande serum som används under behandlingen fri passage djupt ner i huden och stimulerar därmed kollagenet optimalt. Den ökade absorptionen av de aktiva ingredienserna ner i huden ger snabb läkning och återbyggnad av ny hud.

Det är också en säker behandlingsform. Microneedling är så exakt att vi kan behandla även känsliga områden – som hud vid ögon, övre ögonlock, näsa och andra känsliga partier.

ÄR DENNA BEHANDLING LÄMPLIG FÖR ALLA?

Denna metod fungerar inte för alla, vi behandlar inte dig som är gravid eller ammande, har benägenhet att bilda keloida ärr, har använt brun-utan-sol senaste veckan, pågår en acnebehandling med Roaccutan eller kortison, har gjort botox eller fillers i det behandlade området (vänta 2v) genomgått strålbehandling senaste året. eller som nyligen gjort en operation i det behandlade området och har försämrad läkningsförmåga. Vi vill inte heller att du lider av blödarsjuka eller behandlas med blodförtunnande mediciner (gäller även naturläkemedel)

Att säkerställa en korrekt behandling är en av flera viktiga anledningar att alltid vända sig till legitimerade och väl auktoriserade behandlare.

KOMBINATIONSBEHANDLING MED KEMISK PEELING

Vi rekommenderar att i samband med din microneedling-behandling även lägga in en kemisk peeling, antingen en vecka före behandling eller vid samma tillfälle. Då får du också en cellförnyelseprocess som stimulerar en positiv nybildning av celler även på hudytan.

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR BEHÖVS?

Beroende på vilket resultat du förväntar dig, behövs olika många behandlingar. Generellt rekommenderar vi en grund kur på 3-6 behandlingar med 3-5 veckors mellanrum. Det är dock individuellt hur många som just du behöver för att uppnå dina mål och önskemål.

NÄR ÄR DET MÖJLIGT ATT SE RESULTAT?

Du kan se resultat redan efter en behandling. För mer långvarigt och markant resultat behövs en grund kur som minimum. Huden fortsätter att byggas upp i ytterligare 6-12 månader efter avslutad kur. En väl utförd microneedling behandling återställer redan efter en behandling så mycket som upp till 4 000% mer kollagen i de behandlade områdena. För absolut bästa resultat bör produkter din hudterapeut rekommenderar användas under kur-perioden, som är skräddarsydda för just dina behov.

HUR KÄNNS BEHANDLINGEN?

Beroende på vad du vill behandla finns olika behandlingsdjup. Vid behandling med de minsta nåldjupen känns det ytterst lite, om vi går djupare känns det mer, men ingen bedövning behövs.

VILKEN KONVALESCENS HAR BEHANDLINGEN?

Du kan vara röd i 12-48 timmar beroende på hur känslig din hud är. De flesta kan återgå till normala aktiviteter dagen efter behandlingen. På grund av infektionsrisken bör du undvika att peta dig i ansiktet och sminka dig det närmaste dygnet efter behandling. Kroppen behöver få möjlighet att hinna stänga de mikroskopiska kanaler som behandlingen öppnat upp. Tänk på att den behandlade huden är känslig för sol. Direkt efter behandling bör du därför undvika solexponering, bland annat för att inte drabbas av ojämn pigmentering under läkprocessen. Använd solskyddsfaktor spf50 om du inte kan undvika solen. Några dagar efter behandlingen kommer du att uppleva att huden börjar kännas mjukare och se friskare ut, att den blir mer vital.

VILKEN EFTERVÅRD BEHÖVER JAG?

 • Undvik smink 12 h efter behandlingen
 • Lämna behandlingsområdet ifred minst ett par timmar efter behandlingen, var inte där och pilla med fingrar.
 • Se till att ha rena sängkläder, för att undvika smuts och bakterier under första två nätterna efter behandlingen.
 • Undvik att duscha/bada/ basta/svettas 24 h efter behandlingen.
 • För att förhindra hyperpigmentering bör man undvika solning (även solarium) minst 2 veckor efter behandlingen (Helst till kuren är slut), man bör även använda solskydd minst 2 veckor efter behandlingen på spf 50 även på vinterhalvåret.
 • Vissa kan uppleva att huden blir torr efter behandlingen, då kan du smörja in huden med en mild fuktkräm som inte innehåller starka kemikalier.
 • Du kan återgå till dina hudvårdsprodukter 72 h timmar efter behandlingen.
 • Du kan återgå till normala aktiviteter direkt efter behandlingen. Följ din behandlares rekommendationer vad angår hudvårdsprodukter och vad gäller din hudvårdsrutin.
Boka tid